Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

Vervang de Za'atar kruiden met de Aardappel kruiden blend in de bereidingswijze.

  • 3 el Euroma Za'atar
  • 600 g krielaardappeltjes
  • 2 el olijfolie
  • 200 g kikkererwten (1 blikje)
  • 300 g warmgerookte zalm
  • 75 g rucola
  • 3 lente uitjes
  • enkele takjes munt
  • 4 el yoghurt

Bereidingswijze

  1. Halveer de krieltjes en kook in 5 min. bijna gaar.
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de krieltjes aan samen met Za’atar gedurende 4 min. Voeg de uitgelekte kikkererwten toe en verwarm het geheel.
  3. Trek met een vork de zalm in kleinere stukjes. Meng deze samen met de rucola door de krieltjes, breng op smaak met zout.
  4. Snijd de lente uitjes in ringetjes en hak de munt grof. Garneer de salade met de lente ui en munt en serveer met yoghurt.
Waardeer gerecht (1)