Ingrediënten

  • 2 el Euroma Chocolate
  • 2 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 65 g suiker
  • 180 ml zonnebloemolie
  • 100 ml melk
  • 225 g zelfrijzend bakmeel
  • 50 g pure chocolade (70%), grof gehakt

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
  2. Prak de bananen en klop op samen met de eieren, suiker, olijfolie en melk tot een egale massa.
  3. Voeg het zelfrijzend bakmeel, de Chocolate bakkruiden en een snuf zout toe en meng door tot alles net gecombineerd is. Spatel als laatste kort de chocolade door het beslag.
  4. Vet de bakvorm in en giet het beslag hierin. Bak af in de oven tot de cake gaar is en je satéprikker er droog uit kunt halen, ongeveer 50 minuten.
  5. Laat afkoelen voordat je de cake op een rooster stort. Je kunt de cake dan direct serveren, maar ook afgekoeld blijft het lekker.
Waardeer gerecht (0)