Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

  • 2 el Euroma Curry Madras
  • 8 eieren
  • 2 el olie
  • 2 uien, in halve ringen gesneden
  • 4 tenen knoflook, fijn gehakt
  • 4 tomaten, in blokjes gesneden
  • 600 ml kokosmelk 17% vet
  • 750 g boontjes, schoongemaakt
  • 2 el citroensap
  • 1 el maïzena
  • Voor de flatbread:
  • 1 el Euroma Tijm
  • 300 g zelfrijzend bakmeel
  • 120 g Griekse yoghurt
  • 20 g olijfolie
  • 4 g zout
  • 1 el boter, gesmolten

Bereidingswijze

  1. Meng voor de flatbread het zelfrijzend bakmeel, de Griekse yoghurt, 50 ml water, olijfolie en het zout. Kneed door tot een soepel deeg, verdeel in 4 porties en rol van elke portie een bolletje. Laat minimaal 10 minuten rusten.
  2. Breng intussen water aan de kook en voeg hier de eieren toe. Kook 6 minuten, spoel daarna goed af en pel.
  3. Verhit voor de curry de olie in een koekenpan en voeg de ui, knoflook en Curry Madras kruiden toe. Bak een paar minuten tot de ui zacht begint te worden. Voeg de tomatenblokjes toe en bak dit een paar minuten mee. Voeg de kokosmelk toe en laat de saus een paar minuten indikken.
  4. Kook intussen de boontjes in gezouten water tot deze beetgaar zijn.
  5. Rol voor de flatbread elke portie uit tot een lap deeg van niet dikker dan een ½ cm en bak dan in een hete koekenpan aan beide kanten aan tot het brood goudbruin en gaar is. Smeer in met de gesmolten boter en breng op smaak met wat Tijm.
  6. Breng de curry verder op smaak met de citroensap en indien gewenst een snuf zout. Meng in een apart kommetje de maïzena met 1 el water en voeg dit aan de curry toe om de saus dikker te maken. Voeg de eieren aan de curry toe zodat deze weer kunnen opwarmen. Serveer de curry met de boontjes en het flatbread.
Waardeer gerecht (3)