Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

Vervang de Baharat met de Traybake blend en vervang de Za'atar met de Tijm blend in de bereidingswijze.

  • ½ el Euroma Baharat
  • 2 tl Euroma Za'atar
  • 2 el arachideolie
  • 25 g pistachenoten
  • 1 flespompoen (ca. 1 kg)
  • 25 g hazelnoten
  • 25 g sesamzaad
  • 200 g labneh
  • (zee)zout
  • olijfolie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de pompoen in de lengte en verwijder de zaden en draderige binnenkant. Schil beide helften en leg met de snijkant naar beneden op een snijplank. Snijd met een mes in de breedte in plakjes van 4 mm, maar laat ze aan de onderkant aan elkaar zitten. Leg de helften met de snijkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.
  2. Meng de olie met Baharat en bestrijk de helften met de helft van de olie en bestrooi met (zee)zout. Rooster 50 min. in het midden van de oven. Neem halverwege uit de oven en bestrijk met de rest van de olie.
  3. Maak ondertussen de dukkah. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten, hazelnoten en het sesamzaad op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen en hak fijn, maar zorg dat er nog wel structuur is. Meng met Za’atar.
  4. Serveer de pompoen op een grote platte schaal, bestrooi met een deel van de dukkah. Besprenkel de labneh met een beetje olijfolie en bestrooi met een beetje dukkah.
Waardeer gerecht (3)