Ingrediënten

  • 1 el Euroma Hummus & Veggie
  • 2 el olijfolie
  • 2 rode paprika's, in repen gesneden
  • 1 courgette, in plakjes van ½ cm gesneden
  • 1 blik kikkererwten
  • 100 g tahini
  • 3 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 citroen
  • 2 ijsklontjes
  • 8 sneeën volkoren brood
  • 25 g rucola

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in een koekenpan en bak de paprika en courgette op hoog vuur tot dit gaar is, zo'n 10 minuten.
  2. Laat intussen de kikkererwten uitlekken en pureer samen met de tahini, olijfolie, knoflook, de sap van een citroen en de Hummus & Veggie kruiden tot een gladde pasta. Voeg de 2 ijsblokjes toe en pureer verder tot je een gladde hummus hebt. Is de hummus te dik, voeg dan wat extra olijfolie toe.
  3. Smeer het brood in met een dikke laag hummus, garneer optioneel met extra Hummus & Veggie kruiden. Beleg de helft met de rucola en gegrilde groenten en klap dan dicht met de overige sneeën brood. Snij door midden en dien direct op.

Tip

Je kunt deze broodjes ook maken voor to-go. Pak de sandwich in met een vel bakpapier.

Waardeer gerecht (0)