Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

Vervang de Funghi Trifolati kruiden met de Pasta kruiden blend in de bereidingswijze.

  • 2 el Euroma Funghi Trifolati
  • 50 g Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 2 tenen knoflook
  • 600 g gemengde paddenstoelen
  • 250 g cherrytomaatjes aan de tak
  • 1 el olijfolie
  • 1,2 liter paddenstoelenbouillon
  • 50 g roomboter
  • 250 g polenta
  • 150 g burrata

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de knoflook fijn. Leg de tomaatjes aan de tak in een ovenschaal en besprenkel met olie en bestrooi met zout en peper. Rooster 10 min. in het midden van de oven.
  2. Breng ondertussen de paddenstoelenbouillon aan de kook. Verhit de helft van de boter in een pan en bak de knoflook, paddenstoelen, peper en zout 5 min. op hoog vuur.
  3. Voeg de Funghi Trifolati en polenta toe aan de bouillon en laat al roerend 5 min. zachtjes koken tot een dikke pap. Neem de pan van het vuur en roer de Parmezaanse kaas en de rest van de roomboter erdoor.
  4. Verdeel de polenta over diepe borden en verdeel de paddenstoelen, geroosterde tomaten en burrata erover. Bestrooi met versgemalen peper. Lekker met basilicum.
Waardeer gerecht (6)